17 aug. 2010

Mat för modern mage


Enligt gammal Ayurvedisk tradition så rekomenderas basmatiris för alla typer av människor. Riset är mer lättsmält än råris och kan vara det som en stressad, känslig mage av modern tid behöver för att må bra. Jag rekomenderar det ekologiska basmatiriset från Biofood, helt utsökt i sin smak.

Serverar till riset:
Grönsaks curry (1-2 pers)

Blötlägg 10 russin, 2 msk solrosfrön och 5 mandel.
Riv 1 tsk färsk ingefära, hacka russin 10 och lite chili.
Fräs detta i 1/2 msk olja eller 1 klick ghee (klarnat smör) tillsammans med garam masala och eller curry. (Vi har ekologisk på Yogashala)
Tillsätt ca 1 dl kokta bönor eller gröna linser, 1 riven morot, 2 hackade tomater och 1/2 brocolli.
Späd vid behov med kokosmjölk eller grädde och vatten (tillsätt veg. lant buljong ifall det smakar lite).
Låt koka upp och serverar med en klick mild naturell yogurt, hackad mandel och en dillkvist. En skiva knäckebröd är gott till, smör om du behöver mer av den varan.

Smaklig måltid!